Autosjedalice

Autosjedalice za sve uzraste, za novorođenčad, bebe, mališane i djecu, sve do 12 godina. Nudimo bogat izbor dječjih autosjedalica i Isofix baza s izvrsnim ADAC ocjenama.

Na raspolaganju su pouzdane, sigurne, iznimno funkcionalne i dizajnerski usavršene autosjedalice; autosjedalice (jaje), okretne autosjedalice, kombinirane autosjedalice i autosjedalice za mališane i djecu renomiranih brendova Nuna, Cybex, BeSafe, Britax Römer, Joie, Maxi Cosi, UPPAbaby.

Dječje autosjedalice

%

127 Proizvodi

Prikaži sve po stranici
%

127 Proizvodi

Prikaži sve po stranici

Kupnja dječje autosjedalice

Kupnja dječje autosjedalice nije jednostavan zadatak. Moramo znati podosta pravila i smjernica. Istodobno, svaki roditelj postavlja vlastite prioritete i, kupujući autosjedalicu, traži točno određene karakteristike. Izbor dječjih autosjedalica vrlo je velik i moramo uzeti u obzir nekoliko važnih značajki; sigurnost dječje autosjedalice, funkcionalnost, udobnost, primjerenost za djetetovu dob i mogućnost postavljanja odabrane autosjedalice u automobil (opremljenog sustavom Isofix ili ne).

Širok raspon dječjih autosjedalica

U našoj ponudi pronaći ćete bogat izbor dječjih autosjedalica za baš sve uzraste. Možete birati između autosjedalica različitih skupina, premium robnih marki kao što su Nuna, Cybex, Britax Römer, Maxi-Cosi, BeSafe, UPPAbaby, Mima i drugih.

Dostupne su autosjedalice za novorođenčad, bebe, mališane i djecu do 12 godina. Dječje autosjedalice, dostupne na našim mrežnim policama i u butik trgovini, višestruko su nagrađivane zbog izvrsnosti svojeg dizajna, funkcionalnosti i visokokvalitetnih materijala. Dobitnice su Red Dot nagrada za dizajn i izvrsnih ocjena ADAC-a. Dostupne su dječje autosjedalice različitih skupina:

Autosjedalice skupine 0+ (0 – 13 kg)

 • Od rođenja do približno 1. godine starosti
 • Od 0 do 13 kg
 • Postavljanje u smjeru suprotnom od smjera vožnje

Autosjedalice skupine 0+/1 (0 – 18 kg)

 • Od rođenja do približno 4. godine starosti
 • Od 0 do 18 kg
 • Postavljanje u smjeru suprotnom od smjera vožnje, uz mogućnost kasnijeg postavljanja u smjeru vožnje

Autosjedalice skupine 0+/1/2 (0 – 25 kg)

 • Od rođenja do približno 7. godine starosti
 • Od 0 do 25 kg
 • Postavljanje u smjeru suprotnom od smjera vožnje, uz mogućnost kasnijeg postavljanja u smjeru vožnje

Autosjedalice skupine 0+/1/2/3 (0 – 36 kg)

 • Od rođenja do 12. godine starosti
 • Od 0 do 36 kg
 • Postavljanje u smjeru suprotnom od smjera vožnje, uz mogućnost kasnijeg postavljanja u smjeru vožnje

Autosjedalice skupine 1/2/3 (9 – 36 kg)

 • Od približno 9 mjeseci do 12 godina starosti
 • Od 9 do 36 kg
 • Postavljanje u smjeru vožnje

Autosjedalice skupine 2/3 (15 – 36 kg)

 • Od približno 3 godine do 12 godina starosti
 • Od 15 do 36 kg
 • Postavljanje u smjeru suprotnom od smjera vožnje

Autosjedalice skupine 0+ (0 – 13 kg)

Početna skupina autosjedalica 0+ namijenjena je novorođenčadi i dojenčadi.  Autosjedalice skupine 0+, takozvana jaja, mogu se ugraditi u automobil s pomoću baze Isofix koja se postavlja na Isofix sustav u automobilu. Neka se jaja mogu koristiti i bez baze Isofix, a postavljaju se s pomoću automobilskog sigurnosnog pojasa, ovisno o modelu autosjedalice. Jaja se najčešće koriste od rođenja do približno 12 mjeseci starosti. Mogu se postaviti na okvir odabranih dječjih kolica s pomoću adaptera ili bez potrebnih adaptera. Preporučuje se vožnja bebe u jajetu oko 1 sat, a zatim je potrebna pauza. Za dulje šetnje kolicima preporučujemo da uvijek odaberete košaru za bebe, a za dulje vožnje automobilom preporučujemo česta zaustavljanja.

U našoj su ponudi dostupne autosjedalice skupine 0+ ili jaja, a to su:

 • najlakša jaja na svijetu
 • jaja s nagibom koja omogućuju zdrav razvoj djetetove kralježnice i veću udobnost tijekom prvih sati spavanja na putu
 • jaja koja se mogu postaviti u automobil s pomoću automobilskog sigurnosnog pojasa ili baze Isofix
 • jaja koja imaju odobrenje za upotrebu u zrakoplovu

Autosjedalice skupine 0+/1 (0 – 18 kg)

Autosjedalice skupine 0+/1 pogodne su za novorođenčad, dojenčad i mališane u dobnoj skupini od rođenja do 4 godine starosti. U ovoj su skupini možda najzanimljivije i u posljednje vrijeme sve popularnije rotirajuće autosjedalice. Riječ je o autosjedalicama s rotirajućom bazom za koje je obvezna uporaba sustava Isofix. U početnoj su fazi autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje, a u kasnijoj dobi dijete se u njima možete voziti i u smjeru vožnje. Prednost je rotirajućih autosjedalica i u tome što je dijete lakše smjestiti u autosjedalicu i podići ga iz nje. Autosjedalicu s rotirajućom bazom može se lako okretati u željenom smjeru.

U našoj su ponudi dostupne rotirajuće autosjedalice skupine 0+/1 koje su ujedno:

 • sastavni dio inovativnog modularnog sustava koji omogućuje da istu bazu Isofix upotrebljavate za jaje za novorođenče i bebu te kasnije za rotirajuću autosjedalicu za bebu i mališana
 • najpouzdanije autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje sa Swedish PLUS testom, najzahtjevnijim sigurnosnim testiranjem u ovoj industriji

Autosjedalice skupine 0+/1/2 (0 – 25 kg)

Riječ je o autosjedalicama koje nude mogućnost dugogodišnje uporabe, od rođenja djeteta do približno 7 godina starosti. Kombinirane autosjedalice skupine 0+/1/2 okrenute su unatrag i prema naprijed. Autosjedalice ove skupine iz naše ponude mogu se pričvrstiti s pomoću sustava Isofix ili s pomoću automobilskog sigurnosnog pojasa. Modeli autosjedalica ove skupine iz naše ponude omogućuju i podešavanje nagiba, što jamči veću udobnost tijekom odmora za djecu do 7 godina starosti.

U našoj su ponudi dostupne autosjedalice skupine 0+/1/2 koje omogućuju:

 • iznimnu fleksibilnost sjedala za djecu od rođenja do 7 godina starosti (fleksibilnost uzglavlja, oslonca, nagiba sjedala)
 • pričvršćivanje sigurnosnim pojasom ili s pomoću sustava Isofix

Autosjedalice skupine 0+/1/2/3 (0-36 kg)

Riječ je o iznimnim, takozvanim kombiniranim autosjedalicama koje su zbog izvrsne fleksibilnosti i funkcionalnosti primjerene za upotrebu od rođenja do 12 godina starosti. To znači da vam je potrebna samo jedna autosjedalica za čitavo razdoblje uporabe autosjedalice. Kombinirane autosjedalice ove skupine okrenute su unatrag i prema naprijed.

U našoj su ponudi dostupne autosjedalice skupine 0+/1/2/3

 • koje zahvaljujući iznimnoj prilagodljivosti pružaju udobnost i sigurnost najmlađim putnicima, kao i aktivnim mališanima, školarcima i djeci sve do tinejdžerske dobi
 • koje omogućuju pričvršćivanje sigurnosnim pojasom ili s pomoću sustava Isofix

Autosjedalice skupine 1/2/3 (9-36 kg)

Autosjedalice iz ove skupine okrenute su prema naprijed, te su prikladne za uporabu od približno 1 do 12 godina starosti. Kada dijete preraste jaje, možete odabrati model autosjedalice ove kategorije kao sljedeću autosjedalicu koju će vaše dijete moći upotrebljavati do 12. godine starosti. Kao i autosjedalice iz prethodne skupine, i ovi modeli nude mnoštvo mogućih prilagodbi koje jamče sigurnost, udobnost i ugodnu upotrebu za sve uzraste. Mogu se postaviti s pomoću sustava Isofix ili sigurnosnog pojasa, ovisno o modelu.

U našoj su ponudi dostupne autosjedalice skupine 0+/1/2/3

 • koje zahvaljujući inovativnom dodatku, sigurnosnoj pregradi, savršeno apsorbiraju udarce i smanjuju rizik od ozljeda u slučaju sudara u prvoj starosnoj dobi djeteta
 • koje omogućuju pričvršćivanje sigurnosnim pojasom ili s pomoću sustava Isofix

Autosjedalice skupine 2/3 (15 – 36 kg)

Skupina 2/3 uključuje autosjedalice okrenute prema naprijed koje su prikladne za uporabu od mališanove 3. godine pa sve do djetetova 12. rođendana.  Posebnost je ove skupine autosjedalica to što su djeca u njima pričvršćena s pomoću 3-točkovnog automobilskog sigurnosnog pojasa. Autosjedalice svih prethodnih skupina barem u početnoj fazi omogućuju pričvršćivanje 5-točkovnim sigurnosnim pojasom dječje autosjedalice. Autosjedalice grupe 2/3 mogu se postaviti s pomoću sustava Isofix ili automobilskog sigurnosnog pojasa, ovisno o modelu.

U našoj su ponudi dostupne autosjedalice skupine 2/3 koje omogućuju:

 • brzu i jednostavnu ugradnju u automobil
 • upotrebu bez naslona

Novost u našoj ponudi: modularni sustav

Riječ je o inovativnom sustavu koji se sastoji od prve dječje autosjedalice za novorođenče i bebu te druge autosjedalice za bebu i mališana. Posebnost je sustava to što je na raspolaganju jedinstvena baza Isofix koja se može koristiti u kombinaciji s jajetom ili dječjom autosjedalicom za mališana. Tako osmišljen sustav zaista olakšava brige i omogućuje vam uporabu cijelog sustava dulje vrijeme.

ADAC-ovo testiranje dječje autosjedalice

Priznata automobilistička organizacija ADAC, u suradnji s neovisnom njemačkom potrošačkom organizacijom Stifung Warentest, svake godine provodi testiranje dječjih autosjedalica koje se pojavljuju na svjetskom tržištu. Testiranja koja se temelje na testu sigurnosti, upotrebljivosti, udobnosti i kvalitete materijala najiščekivanija su među svim svjetskim testiranjima jer se smatraju najstrožima i najvjerodostojnijima. ADAC-ovi testovi dječjih autosjedalica pokazatelji su provjerene kvalitete i od velike su pomoći roditeljima koji svojoj djeci žele osigurati pouzdanu i sigurnu autosjedalicu koja pruža praktičnost i udobnost. ADAC-ova testiranja osiguravaju transparentnost, a kriteriji tih testiranja znatno su stroži od onih koja se provode kako bi se ispunile norme EC R44 i R129.

U našoj su ponudi dostupni pravi prvaci među autosjedalicama, kao što je, na primjer, iznimno jaje za novorođenčad i bebe Nuna Pipa Next, koje je dobilo nevjerojatnu ocjenu na testiranju ADAC-a. U svibnju 2020. jaje Nuna Pipa Next dobilo je nevjerojatnu ocjenu na testiranju ADAC-a. Stvarno lagano, pouzdano i sigurno jaje, teško samo 2,8 kg, premašilo je sva očekivanja. Nuna Pipa Next s bazom Isofix ostvarila je ukupnu ocjenu 1,2 za sigurnost i tako postala najbolje ocijenjena i-Size autosjedalica do 83/85 cm, sa SIP sustavom za dodatnu bočnu zaštitu od 2016. nadalje.

Postavljanje autosjedalice

Preporučujemo da dijete uvijek vozite u autosjedalici okrenutoj u smjeru suprotnom od smjera vožnje, do navršene 4. godine života odnosno u skladu s uputama proizvođača, do maksimalne starosti do koje proizvođač osigurava sigurnu uporabu dječje autosjedalice u obrnutom položaju. Autosjedalice okrenute u smjeru suprotnom od smjera vožnje do pet su puta sigurnije od dječjih autosjedalica okrenutih u smjeru vožnje. Prilikom postavljanja autosjedalice uvijek slijedite upute proizvođača.

Dodaci za dječje autosjedalice

Većina autosjedalica ima odvojivu perivu navlaku, a neke dolaze u kompletu s dodatnom navlakom. Na našim policama zasebno možete kupiti i univerzalne ljetne presvlake za autosjedalice koje omogućuju veću prozračnost i bolji protok zraka, za još ugodnija putovanja čak i u najtoplijem dijelu godine. Neke autosjedalice uključuju i dodatke poput držača bočice, mrežice za igračke ili prostora za pohranu drugih predmeta. Za vožnju automobilom s mališanima dostupni su i praktični putni organizatori, jastuk za spavanje, ogledalo za nadzor nad djetetom u autosjedalici okrenutoj u smjeru suprotnom od smjera vožnje i ostali dodaci.

U ponudi butik i internetske trgovine malizakladi.si dostupne su autosjedalice koje se mogu postaviti s pomoću sustava Isofix ili automobilskog sigurnosnog pojasa, stoga ćete u našem prodajnom programu sigurno pronaći onu koja vam odgovara. Kada kupujete autosjedalicu, uzmite u obzir dob vašeg djeteta te koliko je dugo želite upotrebljavati.

Dobro došli u naš kutak s autosjedalicama, u butik trgovinu Mali zakladi koja se nalazi u središtu BTC-a. Svoje favorite među autosjedalicama možete i testirati s pomoću naše testne autosjedalice kako biste vidjeli koja od autosjedalica najviše odgovara vašem mališanu.