Roditelji najčešće najviše pozornosti posvećujemo kupnji dječjih kolica. U ponudi je raznolik izbor dječjih kolica za vožnju po gradu ili po raznovrsnijim terenima, za jedno ili dvoje djece, u kompletu s košarom za novorođenče ili također s autosjedalicom (jaje) i bazom Iso-Fix renomiranih brendova kao što su Nuna, Cybex, Stokke, Joolz, UppaBaby, Mima, Joie, Babyzen, Easywalker u Ergobaby.

Važno je odabrati kolica koja vam se sviđaju kako biste u čestom korištenju zaista uživali, ali ujedno je dobro da budući roditelji odaberu kolica koja najviše odgovaraju njihovom načinu života, učestalosti i načinu korištenja, kolica koja odgovaraju terenu na kojem će se najčešće koristiti i obliku prijevoza koji će koristiti obitelj.

Dječja kolica

%

142 Proizvodi

Prikaži sve po stranici
%

142 Proizvodi

Prikaži sve po stranici

Najvažnija kupnja za najljepše razdoblje u životu svake mame i svakog tate

Kada kupuju dječju opremu, mame najveću pažnju posvećuju upravo odabiru dječjih kolica. Kupnja dječjih kolica može potrajati nekoliko mjeseci. Kako uopće odabrati prava? Preporučujemo da odaberete dječja kolica koja će odgovarati svakodnevnom ritmu vaše obitelji i vašem načinu života. Stoga smo u butiku i internetskoj trgovini Mali zakladi za vas pripremili izbor raznovrsnih kolica za bebe i mališane najpopularnijih robnih marki.

Dostupna su sportska dječja kolica, gradska kolica, lagana putna kišobran kolica, kombinirana kolica za dvoje djece i dječja kolica za blizance. Sva dječja kolica odlikuju se nekom od najtraženijih značajki: udobna sjedalica koja se može podesiti u više položaja, veliki zaštitni pokrov kolica, velika košara za kupovinu, izdržljivi kotači i izvrsni ovjes, brzo i jednostavno sklapanje dječjih kolica, kompaktne dimenzije okvira, sportske sjedalice i košare za novorođenče.

Široka ponuda dječjih kolica

Dječja kolica na samom su vrhu popisa dječje opreme i dodataka za bebu. Neki roditelji kupnju kolica uspoređuju s kupnjom automobila. U današnje vrijeme ponuda na svjetskom tržištu zaista je velika pa je važno da si pri odabiru kolica postavimo određene prioritete i ciljeve. Modeli dječjih kolica danas se u mnogočemu razlikuju i imaju različite značajke koje proizvođači stavljaju u prvi plan. Svaka mama i svaki tata znaju što žele za svoje dijete i zato sigurno imaju svoje prioritete i želje. U našoj su ponudi dostupna dječja kolica premium marki Nuna, Stokke, Mima, UPPAbaby, iCandy, Bugaboo, Babyzen, Buprider, Easywalker, Ergobaby, Joie i druge. Svaka marka odlikuje se iznimnim karakteristikama, neizostavnim značajkama te prepoznatljivim stilom.

Kategorije dječjih kolica

Dječja sportska kolica

Suvremena sportska dječja kolica oduševljavaju kombinacijom udobnosti i kompaktnosti. Sportska dječja kolica izdržljiva su i prikladna za uporabu na različitim terenima. Odlikuju ih izdržljivi kotači i izvrsni ovjes, udobna sjedalica, veliki zaštitni pokrov, podesivi upravljač, velika torba za kupovinu te mogućnost brzog i kompaktnog sklapanja, što omogućuje jednostavno putovanje i spremanje. U razdoblju kada beba napuni približno 6 mjeseci, dobro je početi upotrebljavati sportsku sjedalicu. Sportska sjedalica kolica može se najprije postaviti u smjeru suprotnom od smjera vožnje, što omogućuje povezanost majke i bebe prilikom prelaska iz košare za novorođenčad u sportsku sjedalicu, a kasnije se može postaviti i u smjeru vožnje. Na taj način znatiželjni mališan može tijekom vožnje s veseljem promatrati okolinu. Sportska sjedalica omogućuje nekoliko mogućih nagiba položaja naslona za vrijeme spavanja, odmora ili za trenutke kada je beba budna i igra se ili znatiželjno promatra svoje okruženje. Važno je da sjedalica dječjih kolica ima velik i prozračan zaštitni pokrov koji pruža dobru zaštitu od sunca, vjetra, hladnoće i drugih vanjskih utjecaja u svako godišnje doba.

Košare za novorođenče

Prva šetnja malog blaga dječjim kolicima bit će prekrasno i nezaboravno sjećanje na prvo razdoblje s bebom u životu svake mame. Odabir velike, udobne i prozračne košare za novorođenče znači udobne prve vožnje kolicima, izlete i putovanja. Košara za novorođenče s udobnim ležajem omogućuje obilje sati sna u prvim šetnjama. Važno je da se košara može prekriti navlakom i da zajedno s velikim zaštitnim pokrovom štiti bebu od hladnoće, vjetra ili sunca i vrućine. Oduševit će vas neke od sjajnih značajki košara za novorođenčad u našoj ponudi: ravno sklapanje košare za jednostavnu pohranu kod kuće i na putu, prikladna ručka za podizanje i skriveni pretinac za pohranu maminih i bebinih dodataka (duda, ključeva, novčanika).

Dječja kišobran kolica

U našoj ponudi vrlo su omiljena dječja kišobran kolica koja se obično odlikuju većom kompaktnošću, lakoćom i mogućnošću jednostavnog putovanja s djetetom. Iako se kišobran kolica i dalje najčešće upotrebljavaju kada dijete navrši 6 mjeseci, sve se više njih na tržištu može upotrebljavati sa sportskom sjedalicom ili u kombinaciji s jajetom ili košarom za novorođenče, već od djetetova rođenja nadalje. Stoga su najnovija kišobran kolica zbog brojnih usavršenih značajki sve sličnija velikim klasičnim kolicima. Razlika ostaje u samoj mogućnosti kompaktnog slaganja i performansi kolica. Velika klasična dječja kolica danas su i dalje uglavnom svestranija, odlikuju se robusnim okvirom, izvrsnim ovjesom i kvalitetnim kotačima, što omogućuje uporabu ove vrste dječjih kolica na različitim, ali i neravnim terenima. Mame i tate, usprkos brojnim poboljšanjima na ovoj vrsti kolica, i dalje se uglavnom odlučuju za kišobran kolica od otprilike 4. do 6. mjeseca starosti nadalje. Kada roditelji kupuju kišobran kolica, kompaktno sklapanje, mala masa te lakoća i jednostavnost upotrebe i dalje su im na prvom mjestu, a vrlo se često odluče na kupnju kišobran kolica prije prvog putovanja ili prvog obiteljskog ljetovanja.

Kolica za blizance ili dvoje djece s malom dobnom razlikom

Dostupna su i kolica za jedno ili dvoje djece, kao što su popularna dječja kolica Nuna Demi Grow i Uppababy Viste, koja omogućuju postavljanje jedne ili dviju sjedalica na isti okvir kolica. Ta su kolica vrlo popularan izbor za jedno ili dvoje djece, za djecu s malom dobnom razlikom ili za blizance. Na dječja kolica Nuna Demi Grow, kao i nekoliko drugih modela u našoj ponudi, mogu se istodobno postaviti sjedalice za djecu različite dobi: jaje, košara za novorođenče ili sportska sjedalica u bilo kojoj kombinaciji, s košarom, jajetom ili sportskom sjedalicom za aktivnu bebu i mališana. Dostupna su i kolica za blizance koja nude veću prilagodljivost i izvanredne prednosti koje traže roditelji blizanaca.

Setovi dječjih kolica

Dostupno je nekoliko vrsta dječjih kolica: dječja kolica 2u1, set koji čine okvir, sportska sjedalica kolica i košara za novorođenče; dječja kolica 3u1, set koji čine okvir dječjih kolica, sportska sjedalica, košara za novorođenče i bebu te jaje; i dječja kolica 4u1, set koji, osim okvira kolica, sportske sjedalice, košare i jajeta, uključuje i bazu Isofix za postavljanje autosjedalice u automobil.

Dječja kolica 2u1

  • Okvir dječjih kolica sa sportskom sjedalicom + košara za novorođenče

Dječja kolica 3u1

  • Okvir dječjih kolica sa sportskom sjedalicom + košara za novorođenče + jaje odnosno autosjedalica skupine 0+ (0–13 kg)

Dječja kolica 4u1

  • Okvir dječjih kolica sa sportskom sjedalicom + košara za novorođenče + jaje odnosno autosjedalica skupine 0+ (0–13 kg) + baza Isofix

Kolica se sastoje od okvira za kolica, košare za novorođenče koja je obično prikladna za uporabu od rođenja do oko 6 mjeseci starosti i sportske sjedalice za bebu i mališana. Većina roditelja počinje upotrebljavati sportsku sjedalicu kad beba napuni otprilike 6 mjeseci, a danas je u našoj dječjoj internetskoj trgovini dostupno sve više modela kolica koja omogućuju uporabu kolica sa sportskom sjedalicom već od rođenja bebe nadalje.

Vaša odabrana kolica mogu se kombinirati s košarom za novorođenče, kao i s jajetom za novorođenče i bebu. Autosjedalica skupine 0+ može se postaviti u automobil, a obično s pomoću odgovarajućih adaptera i na sami okvir kolica. Na taj način s najmlađim članom obitelji možete putovati jednostavno, opušteno i bez brige. Preporučujemo da jaje za bebu upotrebljavate za kraće šetnje, a veću udobnost na duljim vožnjama vašem će blagu pružiti košara za novorođenče. Dječja kolica možete kombinirati s košarom za novorođenče i jajetom s bazom Isofix. Ovisno o marki i modelu jajeta, neka se jaja mogu postaviti u automobil bez baze Isofix, s pomoću automobilskog sigurnosnog pojasa. Uvijek vam preporučujemo uporabu baze Isofix jer ona omogućuje pravilno postavljanje jajeta na bazu. Pravilno pričvršćivanje na većini dostupnih dječjih jajeta s bazom Isofix potvrđuju indikatori u boji koji postaju zeleni kada se jaje postavi pravilno i crveni kad se postavi pogrešno. Pravilno postavljanje autosjedalice osigurava veću sigurnost u svakoj vožnji s djetetom. Dječja kolica u kombinaciji s košarom za novorođenče i sportskom sjedalicom mogu se upotrebljavati dok god se dijete vozi kolicima. Stoga su prikladna za uporabu od rođenja novorođenčeta, za aktivnu bebu i mališana do težine od oko 22 kg ili prema propisima pojedinih proizvođača za pojedine modele kolica.

Dječja kolica 2u1

Dječja kolica 2u1 osnovni je set koji uključuje okvir kolica sa sportskom sjedalicom dječjih kolica i košaru za novorođenče. Dječja kolica 2u1 nude vam sve što vam je potrebno za svakodnevne šetnje i vožnje od rođenja bebe nadalje.

Dječja kolica 3u1

Dječja kolica 3u1 napredan su set koji uključuje okvir kolica sa sportskom sjedalicom dječjih kolica, košaru za novorođenče i jaje ili autosjedalicu skupine 0+, 0–13 kg. Zahvaljujući dječjim kolicima 3u1 s vašim ćete malim blagom brzo i jednostavno putovati ne samo kolicima, već i automobilom. S pomoću adaptera odabrano jaje možete u nekoliko sekundi postaviti i na okvir vaših dječjih kolica.

Dječja kolica 4u1

Dječja kolica 4u1 čine all-inclusive set koji uključuje okvir kolica sa sportskom sjedalicom dječjih kolica, košaru za novorođenče, jaje ili autosjedalicu skupine 0+, 0-13 kg i bazu Isofix. Dječja kolica 4u1 nude vam sve što vam je potrebno za obiteljska putovanja automobilom, izlete i šetnje kolicima. Baza Isofix omogućuje zaista sigurno i posve jednostavno putovanje automobilom s odabranom dječjom autosjedalicom skupine 0+.

Značajke dječjih kolica koja se prilagođavaju potrebama i načinu života obitelji

Kada se odlučujemo za kupnju kolica, uvijek provjeravamo određene značajke modela. Kolica imaju okvire i ovjese različite izdržljivosti. Kotači dječjih kolica mogu biti na napuhavanje ili gumeni. Sve su ove značajke ključne kada odlučujete na kojem ćete terenu upotrebljavati kolica. Dječja kolica mogu imati upravljač podesiv po visini, s mekom presvlakom ili bez nje. Na dnu kolica obično se nalaze košare za kupovinu različitih veličina u koje, osim torbe za previjanje, možete pohraniti potrepštine za mamu i bebu. Kolica u kombinaciji sa sportskom sjedalicom imaju mogućnost podešavanja nagiba sjedala te postavljanja sportske sjedalice u smjeru vožnje ili u smjeru suprotnom od smjera vožnje. I sam zaštitni pokrov može biti različitih veličina, a važni su i dubina i prozračnost, dodatak prozorčića i mogućnost proširenja zaštitnog pokrova. Kolica mogu imati podesivi oslonac za noge, sigurnosni pojas s mekim oblogama i zaštitni lûk koji se po želji može i ukloniti. Kočnica se uglavnom aktivira nogom. Prije kupnje kolica, dobro je provjeriti dimenzije prtljažnika vašeg automobila i razmisliti gdje ćete spremati kolica. Važno je i to živite li u kući ili zgradi te ima li zgrada dizalo. Sve ove životne okolnosti izuzetno su važne pri kupnji dječjih kolica jer uzimajući u obzir prepreke i prednosti možete odabrati kolica koja će vam najbolje koristiti i olakšati svakodnevna putovanja.

Dodaci za kolica

U ponudi butika i internetske trgovine Mali zakladi dostupan je širok izbor dodataka za kolica. Dostupni su dodaci za kolica za opuštenije vožnje tijekom cijele godine, u različitim godišnjim dobima i vremenskim uvjetima. Uz širok izbor zimskih vreća, dostupni su i suncobrani i navlake za kišu, prozračni navlake za sjedalice te ostali dodaci. Najtraženiji dodatak za djecu je zimska vreća. U našoj ponudi možete pronaći univerzalne zimske vreće i zimske vreće po mjeri dječjih kolica određenih marki. Za ugodnu i opuštenu šetnju kolicima, tu je i veliki izbor dodataka za mame. Za najhladniji dio godine mame rado odabiru zimske rukavice za kolica, a tijekom svih godišnjih doba torba neizostavan su dodatak torba za previjanje odnosno torba za dječja kolica. Neki proizvođači oduševljavaju i dodatnim organizatorima za kolica koji se postavljaju na sam upravljač te dodacima kao što je držač za piće, za maminu kavu ili mališanovu bočicu. U prvim mjesecima s bebom neizostavan je dodatak igračka za kolica koja će na svakom putovanju zabavljati vaše malo blago. Didaktičke dječje igračke za kolica omogućuju i razvoj motoričkih sposobnosti. Obitelji s djecom s malom dobnom razlikom često se odlučuju i za nastavak za dječja kolica s pomoću kojeg se na dječjim kolicima može voziti i starija sestra ili stariji brat.

Dobro došli u butik trgovinu Mali zakladi, u središtu BTC-a, gdje ćemo vam rado predstaviti razne modele dječjih kolica kako biste se mogli opustiti i s veseljem uživati u svakoj šetnji s vašim malim blagom.